Interview met een oprichter van Snoobi

Snoobi brengt regelmatig nieuwe functionaliteit uit, maar in plaats van weer een saaie lijst met verbeteringen, nieuwe mogelijkheden en functies, besloten we Charles Odinot, een van de oprichters van Snoobi Technology, te interviewen.
Charles geeft ook leiding aan ons ontwikkelingsteam en is verantwoordelijk voor Snoobi's Road Map.

Wat zie je als focusgebieden voor Snoobi releases?

"Bij elke release zijn er een aantal gebieden waar we ons op concentreren, naast het oplossen van een aantal kleinere problemen en het toevoegen van verbeteringen.
Bij elke release maken we de interface gebruiksvriendelijker. Op basis van gebruikspatronen verminderen we het aantal klikken dat nodig is om je resultaten te zien. We tonen ook extra informatie over de nuttigste statistieken in de panelen".

 

Wat is de leidraad voor je ontwikkelteam bij het maken van nieuwe functies en verbeteringen?


"Het is misschien niet altijd duidelijk hoe we veranderingen in Snoobi prioriteren. Maar volgens onze missie en waarden zijn er 3 dingen die prioriteiten en nieuwe ontwikkelingen beïnvloeden:

⇒ De algemene vooruitgang in analytics: wat kunnen we laten zien of doen dat onze klanten echt helpt om het maximale uit hun aanwezigheid op het web te halen en nog steeds aan de AVG te voldoen? Meer gegevens zijn niet altijd meer bruikbare gegevend.

 Gebruikspatronen: we verzamelen anonieme gebruiksgegevens over hoe Snoobi wordt gebruikt. Zo kunnen we de tijd die een gebruiker nodig heeft om bij de meest nuttige gegevens te komen tot een minimum beperken.

 Feedback van klanten en partners via onze customer service en onze regelmatige partnergesprekken over wat er in de nabije toekomst nodig kan zijn.

Hoe kunnen je klanten profiteren van nieuwe releases?

"De veranderingen aan de interface maken het makkelijker en sneller om bij de informatie te komen die mensen nodig hebben voor hun dagelijkse taken. Maar zoals altijd is er een leercurve, zeker voor onze klanten die Snoobi al langer gebruiken. Dus we helpen door de klant pro-actief te benaderen waarvan we denken dat die het meeste voordeel kan halen uit de veranderingen die we doorvoeren."

Een voorbeeld hiervan zijn de laatste wijzigingen die we hebben doorgevoerd in volledig cookie-loze analytics, de mogelijkheid om 100% van de website bezoekgegevens te bekijken zonder enige impact op de privacy.