Navigatie-analyse met Snoobi

Het analyseren van de navigatie (“traffic flow”) op je website biedt waardevolle inzichten die kunnen helpen bij het verbeteren van de prestaties van je site, de gebruikerservaring en het algehele succes.
Snoobi's nieuwe verkeersanalyse helpt je om de interactie van bezoekers met je website te begrijpen.

Hiermee kun je populaire pagina's, landings- en uitstappunten en de paden die bezoekers door je site nemen, identificeren. Deze informatie is cruciaal voor het optimaliseren van de content en het verbeteren van de betrokkenheid van bezoekers.

Het hub-and-spoke model gebruiken

Door gebruik te maken van een hub-and-spoke model om de 'funnel' (of: trechter in het Nederlands) van een website te onderzoeken, wordt geanalyseerd hoe bezoekers van het eerste toegangspunt op de website (hub) naar hun beoogde doel (spoke of: spaak in het Nederlands) gaan. Hieronder vind je een aantal richtlijnen voor een systematische analyse van de trechter van een website met Snoobi Analytics.

Identificeer belangrijke pagina's

Begin vanaf het belangrijkste startpunt, vaak de home-pagina.

Spaken (spokes) zijn de cruciale pagina's of stadia via welke gebruikers navigeren om door de funnel te gaan, zoals productpagina's, winkelwagen, afrekenen en bevestiging. Realiseer je dat een gebruiker of bezoeker meerdere tabs of vensters tegelijk geopend kan hebben.
Analyseer in Snoobi Landingspagina’s (Webanalyse | Inhoud | Landingspagina's)

Conversiedoelen definiëren

Omschrijf nauwkeurig de primaire doelen die je wilt dat gebruikers bereiken (bijvoorbeeld een aankoop doen, zich aanmelden, een formulier verzenden of een whitepaper downloaden). Voeg een numerieke waarde toe aan elk doel (conversie) om het belang ervan voor je bedrijf te kunnen beoordelen.
Maak in Snoobi een instelling voor doelen (Instellingen| Inhoud | Doelen)

Stel Analytics volledig in

Zorg ervoor dat alle pagina's en gebeurtenissen beschikbaar zijn in Snoobi Analytics om acties van bezoekers te volgen. Gebruik zonodig Snoobi's event tracking om bepaalde activiteiten vast te leggen, zoals het klikken op knoppen en het indienen van formulieren. Overweeg ook om de sessie-properties van Snoobi te gebruiken om meer gegevens aan de gebruikerssessie toe te voegen.
Zet de Snoobi tracking op alle pagina's, maak gebruik van de cookie-less optie en stel on-click-events in waar nodig.

Verkeersbronnen analyseren

Krijg inzicht in de bronnen van je websiteverkeer, zoals organische zoekopdrachten, betaalde advertenties of social media. Bekijk en beoordeel conversiepercentages voor verschillende verkeersbronnen.
Snoobi heeft specifieke panelen voor deze analyses, voeg Bezoekscoregroepen toe om 'zachte' conversies te beoordelen.

 

Analyse van gebruikersstromen

Kijk goed naar gedeeltes waar gebruikers niet actief zijn of vaak de website verlaten.
Selecteer in Snoobi het paneel met pagina's en selecteer vervolgens de pagina- en navigaties van en naar de belangrijkste pagina's die bijdragen aan de doelconversies. Bekijk ook het paneel met Exit-pagina's

Analyse van Conversiepercentages

Bestudeer de verschillende elementen die invloed hebben op de conversiepercentages, zoals de laadsnelheid van de website, de gebruiksvriendelijkheid en het belang van de content.
Bekijk in Snoobi het SEO-paneel (in samenwerking met Seobility) en het Google Search console-paneel om deze elementen te bekijken.

Segmentatie

Richt je op de verschillen wat betreft locatie, taal, type organisatie en mobiel of desktop gebruik.
Snoobi heeft de mogelijkheid om verkeer te segmenteren op elke combinatie hiervan. (Help Center, zoek op 'Segmenteren')

Optimalisatie voor mobiel gebruik

Evalueer het gebruik van mobiele bezoekers individueel en maak zonodig aanpassingen. Maar bewaak ook het gebruiksgemak, als het grootste deel van je gebruikers via een desktop je site bezoekt.
Segmenteer in Snoobi op Mobiel of Desktop om het verschil te zien.