Google Search console in Snoobi

Volgens recente statistieken domineert de zoekmachine Google nog steeds de wereldwijde online zoekmarkt met meer dan 90% van alle zoekopdrachten. Dit is ook zichtbaar in de zoekmachinerapporten in Snoobi Analytics. Het is dus geen verrassing dat veel van onze klanten de Google Search Console gebruiken om inzicht te krijgen in hun Google zoekprestaties.

Snoobi Analytics toont nu resultaten van Google Search Console

Google Search Console statistieken in Snoobi panels

Het Snoobi-team is altijd op zoek naar manieren om de analyserapporten te verbeteren. We hebben nu twee panelen toegevoegd met relevante gegevens uit de Google Search Console-rapporten.
Dat betekent dat gebruikers van Snoobi Analytics deze panelen kunnen bekijken, filteren en erover kunnen rapporteren naast de vele statistieken die al beschikbaar zijn, zonder dat ze de volledige Google Search Console hoeven te gebruiken.
Dit vergroot het inzicht in hoe bezoekers de website vinden, waar ze geland zijn en hoeveel impressies belangrijke pagina's hebben op Google Search.
Deze nieuwe functie is beschikbaar in alle Snoobi Analytics-edities. Het kan worden aangevraagd door een Snoobi-beheerder.ator.

Het gebruik van de Google Search Console voegt geen Google of andere cookies toe aan je website en is dus GDPR- en privacy compliant. SEO-tools kunnen aanvullende statistieken bieden, maar geven niet altijd de exacte details die je nodig hebt. De Google Search Console is een gratis webservice waarmee je de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten van Google kunt controleren, onderhouden en problemen kunt oplossen.

Waar kun je deze gegevens zien in Snoobi Analytics?

Na activering verschijnen er twee nieuwe panelen in het menu van Snoobi, Zoekopdrachten en Zoek-urls

» Zoekopdrachten laat zien welke zoekterm is gebruikt, het aantal impressies (hoe vaak ze zijn weergegeven in Google) en het werkelijke aantal bezoekers op je site door die zoekopdracht.

» Zoek-urls toont het aantal vertoningen en daadwerkelijke bezoekers van een pagina (url)

Door op de url van een pagina te klikken, wordt die pagina geopend in de browser. Het is ook mogelijk om de url te selecteren om te gebruiken als filter voor de Snoobi segmentatiefunctie.
Door gebruik te maken van de segmentatiefunctie kunnen extra analyses worden gedaan op de werkelijke prestaties van die pagina, bijvoorbeeld een overzicht van bezoeken via Google Search in vergelijking met andere bronnen.

 

Google en Google Search zijn handelsmerken van Google LLC en dit artikel is op geen enkele wijze goedgekeurd door of verbonden aan Google.